SZÁRNYASMÁJ-PÁSTÉTOM
![](https://gasztroabc.hu/images/bulletGreen.png)
![](https://gasztroabc.hu/images/bulletGreen.png)
![](https://gasztroabc.hu/images/bulletGreen.png)
Elkészítés:
1. A májról minden hártyát lebontunk. A hagymát 6 dkg vajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát pár pillanatig sütjük benne, majd szűrőkanállal kiszedjük.
2. A májat a vajba rakva átsütjük, majd a kétféle hagymával turmixoljuk.
3. A többi vajat meg a zöldfűszereket (majoranna, petrezselyemzöld és snidling) is a turmixgépbe rakjuk, és az egészet habosra verjük, a Grand Marnier-val ízesítjük.
4. Mély tálba töltjük, és megdermedni hagyjuk. A tetejére babérleveleket fektetve, tisztított vajjal leöntjük. A hűtőszekrényben megdermedni hagyjuk. Pirított kenyérrel vagy Melba pirítóssal tálaljuk.
5. Ez utóbbihoz a vékonyra szelt, lehéjazott, nyújtófával ellapított kenyérszeleteket sütőbe tesszük, és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.
Kommentek