szuperjó

SZÁRNYASMÁJ-PÁSTÉTOM

SZÁRNYASMÁJ-PÁSTÉTOM

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kacsamáj
25 dkg csirkemáj
3 evőkanál friss, összevágott zöldfűszer
9 dkg tisztított vaj
25 dkg vaj
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál Grand Marnier likőr
igény szerint vastag szeletre vágott, pirított kenyér

Elkészítés:

1. A májról minden hártyát lebontunk. A hagymát 6 dkg vajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát pár pillanatig sütjük benne, majd szűrőkanállal kiszedjük.

2. A májat a vajba rakva átsütjük, majd a kétféle hagymával turmixoljuk.

3. A többi vajat meg a zöldfűszereket (majoranna, petrezselyemzöld és snidling) is a turmixgépbe rakjuk, és az egészet habosra verjük, a Grand Marnier-val ízesítjük.

4. Mély tálba töltjük, és megdermedni hagyjuk. A tetejére babérleveleket fektetve, tisztított vajjal leöntjük. A hűtőszekrényben megdermedni hagyjuk. Pirított kenyérrel vagy Melba pirítóssal tálaljuk.

5. Ez utóbbihoz a vékonyra szelt, lehéjazott, nyújtófával ellapított kenyérszeleteket sütőbe tesszük, és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Vigyázzunk, nehogy a májat túlsüssük, elég, ha a színe kifehéredik, a közepe pedig már nem piros, mert különben rágós lesz, és gazdag fehérjetartalmából is veszíthet.
Grand Marnier helyett konyakot is keverhetünk bele.
A kétféle máj helyett 50 dkg csirkemájból is készíthetjük.
 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!